Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ Βγαίνουν στους καταπέλτες στις 3 Απρίλη

Προχωρούν σε 24ωρη απεργία, με απόφαση της ΠΝΟ. Σύσκεψη για την οργάνωση της μάχης καλούν ΠΕΜΕΝ - «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» - ΠΕΕΜΑΓΕΝ
Με 24ωρη πανελλαδική προειδοποιητική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και όλα τα λιμάνια της χώρας, την Τετάρτη 3 Απρίλη οι ναυτεργάτες, συνεχίζουν το δίκαιο και επιβεβλημένο αγώνα τους, που αφορά όλο το λαό, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, με τίτλο «ανασυγκρότηση του ΥΝΑ και άλλες διατάξεις». Το νομοσχέδιο, ενταγμένο στην βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική συγκυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, καταργεί τις ΣΣΕ, προωθεί την άρση του καμποτάζ στην επιβατηγό ναυτιλία, την επέκταση της «μαύρης» ανασφάλιστης εργασίας σε όλα τα καράβια, την αποσάθρωση του ακτοπλοϊκού δικτύου, την παράδοση ολόκληρου του λιμενικού δικτύου της χώρας στα μονοπώλια.
Η απεργία αποφασίστηκε χτες από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, η οποία με ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει το πολυνομοσχέδιο του ΥΝΑ «ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει για τους Ελληνες ναυτεργάτες».

Τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, με δελτίο Τύπου διαμηνύουν ότι η νέα απεργιακή μάχη «πρέπει να γίνει υπόθεση των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των σπουδαστών. Επιβάλλεται η καλή οργανωτική προετοιμασία μέσα και έξω από τα πλοία, σε κάθε εργασιακό χώρο, στις ναυτικές σχολές, να βγουν αποφάσεις συμμετοχής στον απεργιακό αγώνα από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, σωματεία, φορείς. Να αναπτυχθούν πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να αναδειχθεί ολόπλευρα η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ που εντάσσεται και το νομοσχέδιο για την «Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ»».
Οπως τονίζουν τα σωματεία, αυτές οι εξελίξεις μετατρέπουν τα καράβια σε πλωτά γκέτο με ό,τι σημαίνει αυτό και για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, «κατακρεουργούν τις ελάχιστες θέσεις εργασίας για ναυτεργάτες με συνδικαλιστική οργάνωση, ΣΣΕ, κοινωνικοασφαλιστική προστασία, τορπιλίζουν την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση του ΝΑΤ σε βάρος των δικαιωμάτων της ναυτεργατικής οικογένειας».
Διεκδικούν υπογραφή και ανανέωση της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες. Να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους για μήνες απλήρωτους ναυτεργάτες. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του ΥΝΑ.
Στο πλαίσιο της οργανωτικής προετοιμασίας της απεργίας, καλούν σε μαζική συμμετοχή στη σύσκεψη που διοργανώνουν την Δευτέρα 1η Απρίλη στις 10.30 το πρωί στην ΠΕΜΕΝ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hey there! I just wanted to ask if you ever have
any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing months
of hard work due to no back up. Do you have any solutions to prevent hackers?


my site; party pills (http://www.legaldrugsforsale.com)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ