Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

O ΣΥΡΙΖΑ Υπόσχεται να διορθώσει τον ... λάθος καπιταλισμό

Πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες σε εργαζόμενους και συνταξιούχους, καλλιεργώντας επιζήμιες για το κίνημα αυταπάτες
Η βαρβαρότητα που ζει ο λαός δεν είναι παρά ένα «λάθος», που ο ΣΥΡΙΖΑ θα διορθώσει. Αυτό διατείνεται η ηγεσία του, με τον Αλ. Τσίπρα να υποστηρίζει, σε ομιλία του στο 1ο ΚΑΠΗ Αγ. Αναργύρων, στα σοβαρά ότι αν το λάθος συνεχίζεται είναι επειδή η κυβέρνηση δε διεκδικεί τη διόρθωσή του!
Διαγράφοντας μονοκονδυλιά την προ πολλού επεξεργασμένη σε επίπεδο ΕΕ φιλομονοπωλιακή στρατηγική που, για χάρη της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων και στην κρίση και στη φάση της ανάκαμψης, τσακίζει κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών, ισχυρίστηκε:
«Είπαμε ότι αυτή η πολιτική είναι λάθος και βγαίνουν τώρα οι ίδιοι και λένε ότι ήταν λάθος. Βγήκαν οι ίδιοι, οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και είπαν, κάναμε λάθος. Ε, αφού κάνατε λάθος, γιατί το συνεχίζετε, είναι η απάντηση. Πού είναι η κυβέρνηση να βγει και να πει ότι κάνατε λάθος, ελάτε εδώ, πού είναι ο λογαριασμός; Θα δώσουμε πίσω τις συντάξεις στους συνταξιούχους, αφού κάνατε λάθος (...) Εμείς λοιπόν αυτό διεκδικούμε και αυτό θα κάνουμε. Αφού κάνατε λάθος, το λάθος να διορθωθεί και απαιτούμε τώρα να διορθωθεί (...) Εμείς εάν γίνουμε κυβέρνηση, θα πάμε στις Βρυξέλλες και θα πούμε, ως εδώ. Δεν μπορεί να οδηγείτε έναν ολόκληρο λαό στην εξαθλίωση επειδή εσείς δεν μπορείτε να πείτε την αλήθεια στους Γερμανούς πολίτες»!

Αυτό που σκοπίμως αποσιωπά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι το «λάθος» δεν αφορά στην επίθεση που δέχεται ο λαός, κάτι που άλλωστε διαμηνύουν με απόλυτη σαφήνεια και οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, επιμένοντας ότι οι αντιλαϊκές «μεταρρυθμίσεις» πρέπει να συνεχιστούν.
Αλλωστε, τα μνημόνια και το πρόγραμμα του ΔΝΤ που τώρα λένε ότι ήταν λάθος, είναι οι μοχλοί για να περάσουν όλα τα μέτρα που κάνουν πάμφθηνη την εργατική δύναμη. Δηλαδή, να πληρώνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες λιγότερο κεφάλαιο για μισθούς, ώστε και να αντισταθμίσουν τη χασούρα των κερδών στην κρίση, αλλά κυρίως για να έχουν μεγάλη και γρήγορη κερδοφορία στις συνθήκες ανάκαμψης.
Την ίδια επίθεση βιώνουν οι λαοί όλων των χωρών - μελών της ΕΕ, με ή χωρίς δανειακές συμβάσεις και μνημόνια. Αλλά και άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, με άλλο μείγμα διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης. Γιατί είναι προϋπόθεση για το ξεπέρασμά της, προς όφελος του κεφαλαίου που εξουσιάζει.
Δημαγωγούν ασύστολα
Ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε στα παραπάνω ότι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα διορθώσει το λάθος και θα αποκαταστήσει το λαϊκό εισόδημα - υποσχέσεις έωλες ούτως ή άλλως, αφού μιλά για βάθος χρόνου, υπό προϋποθέσεις κ.λπ. - κάτι που, όπως υποστήριξε, αποτελεί όρο για την τόνωση της κατανάλωσης και άρα της ανάπτυξης. Πρόκειται για κοροϊδία, αφού καπιταλιστική ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις και αυτές γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος, που είναι τόσο μεγαλύτερο, όσο μικρότεροι είναι οι μισθοί και υποτυπώδη τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Γνωρίζοντας αυτή την πραγματικότητα, παρότι τη συσκοτίζει σκόπιμα, ο Αλ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «εμείς δεν θα σας πούμε ότι τα πράγματα είναι ρόδινα κι ότι μπορούμε με ένα μαγικό ραβδί να τα αλλάξουμε από τη μια μέρα στην άλλη». Τι θα κάνει; Οπως είπε, «θα διεκδικήσουμε αυτοί που τα έφαγαν να πληρώσουν», εστιάζοντας στους φοροφυγάδες, για να κρύψει ότι το μεγάλο φαγοπότι αφορά στον πλούτο που παράγει ο λαός και τον καρπώνονται οι κεφαλαιοκράτες.
Υποσχέθηκε ακόμα «όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις που έχουν κέρδη να περάσουν στα ασφαλιστικά ταμεία, να στηριχτούν τα ασφαλιστικά ταμεία». Πρόκειται για καθαρή δημαγωγία, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκαθαρίσει πως όσες επιχειρήσεις έχουν μείνει στο δημόσιο έλεγχο, όταν γίνει κυβέρνηση θα τις αξιοποιήσει σαν «εργαλείο» στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης με τη μορφή των ΣΔΙΤ.
Τέλος, το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να αποσύρει τον βουλευτή Ν. Θεοδωρίδη απ' την Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής, μετά την τοποθέτησή του πως τα Ιμια - αποκαλώντας τα με την τουρκική ονομασία τους - πρέπει να ανήκουν στην Τουρκία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

The NMPA might achieve imposing licensing charges on lyrics websites,
or even shutting just a few down.

Feel free to visit my homepage ... legal
party pills (legaldrugsforsale.com)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ