Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Εκπαίδευση για όλες τις ηλικίες στην Σκιάθο


Διευρύνονται και ενισχύονται οι εκπαιδευτικές δομές που λειτουργούν στη Σκιάθο, με στόχο την ενίσχυσης της γνώσης νέων αλλά και ενηλίκων. Συγκεκριμένα προωθείται από τον Δήμο Σκιάθου η υλοποίηση ενός μεγαλόπνοου στόχου, συνώνυμου της σύστασης και λειτουργίας Εσπερινού Λυκείου στην Σκιάθου, προκειμένου να υλοποιηθεί από την επόμενη εκπαιδευτική χρονιά.
Το αίτημα που κατατέθηκε από αρκετούς κατοίκους του νησιού και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου, έχει υποβληθεί στους αρμοδίους, προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά.
Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ήδη λειτουργεί στο νησί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, στο οποίο υπάρχει μεγάλη συμμετοχή.

Οι συνυπογράφοντες το συγκεκριμένο αίτημα τονίζουν ότι « το συγκεκριμένο Λύκειο θα καλύπτει τις ανάγκες ολοκλήρωσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και των αποφοίτων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας της Σκιάθου, τόσο αυτού όσο και των προηγούμενων Σχολικών ετών, αλλά και των αποφοίτων Γυμνασίου της Σκιάθου, οι οποίοι για λόγους βιοποριστικούς, μαθησιακού προσανατολισμού, απόστασης ή και άλλους, δεν μπόρεσαν και δε θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στο Γενικό Λύκειο Σκιάθου ούτε σε κάποιο Επαγγελματικό Λύκειο του Βόλου».
Σύμφωνα με την άποψη που διατυπώνουν οι ενδιαφερόμενοι να φοιτήσουν στο συγκεκριμένο σχολείο «η προσφορά της συγκεκριμένης βαθμίδας της εκπαίδευσης στους κατοίκους της Σκιάθου θα συντελέσει στην αναβάθμιση όχι μόνο του πνευματικού επιπέδου του νησιού, αλλά και του επιπέδου του εργατικού του δυναμικού και της ποιότητας των υπηρεσιών που αυτό προσφέρει, ειδικά στον τομέα του Τουρισμού που τόσο σημαντικός είναι για την εθνική μας ανάπτυξη».
Επιπλέον, η δημιουργία Εσπερινού Λυκείου (Γενικού ή Επαγγελματικού) στη Σκιάθο θα καλύπτει «τις εκπαιδευτικές ανάγκες ενηλίκων, αλλά και ανηλίκων μαθητών, που μέχρι στιγμής δεν καλύπτονται από τις υπάρχουσες δομές, ενώ υλοποιεί και θέτει σε εφαρμογή τους σχεδιασμούς και τις εξαγγελίες του ίδιου του Υπουργείου για ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και αναβάθμιση της Παιδείας συνολικά, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς».
Το αίτημα υποβλήθηκε, συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου από πολλούς αποφοίτους του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας και του Γυμνασίου, και αφορά δύο εναλλακτικές εκδοχές, την δημιουργία, δηλαδή, Επαγγελματικού / Τεχνολογικού ή Γενικού Εσπερινού Λυκείου, «αλλά δεδομένου των μεγάλων οικονομικών απαιτήσεων που αφορά η πρώτη επιλογή προτείνουμε τη σύσταση Γενικού Εσπερινού Λυκείου, ώστε να εξασφαλίσουμε στους δύσκολους αυτούς καιρούς, τη δημιουργία τουλάχιστον Εσπερινού Λυκείου στη Σκιάθο» σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη.
Οι επικεφαλής του νησιού δηλώνουν υπέρ της υλοποίησης της συγκεκριμένης πρότασης, υπογραμμίζοντας ότι «το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας έχει μεγάλη συμμετοχή και πρέπει να δημιουργηθεί και Εσπερινό Λύκειο, διότι ο κόσμος διψάει για μάθηση και πρέπει να εμπλουτίσει τις γνώσεις του».
Εφ. Ταχυδρόμος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

In case you knock over your muscle milk or water bottle
(it occurs), clean it up correctly and let the entrance desk know.



Here is my web site ... party pills (www.legaldrugsforsale.com)

Ανώνυμος είπε...

What's up i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere,
when i read this article i thought i could also create comment due
to this sensible piece of writing.

Here is my blog post; party rentals miami 33157

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ