Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Σκόπελος: Εκδήλωση για το σχολικό εκφοβισμό

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γλώσσας διοργανώνει εκδήλωση κατά την οποία θα γίνει ομιλία από την ψυχολόγο - παιδοψυχολόγο Κατερίνα Λιθαδιώτη με θέμα: «Επιθετικότητα και Σχολικός Εκφοβισμός: Μορφές, αίτια, τρόποι αντιμετώπισης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, την ερχόμενη Τετάρτη, στις 6.30 μ.μ.

Διεθνείς έρευνες έχουν δείξει ότι περίπου το 15% των μαθητών έχουν βιώσει συμπεριφορές εκφοβισμού - θυματοποίησης από συμμαθητές τους. Αναφορικά με την ελληνική πραγματικότητα, επιδημιολογικές μελέτες έχουν δείξει ότι το πρόβλημα του εκφοβισμού - θυματοποίησης εμφανίζεται συστηματικά σε 1 στα 10 παιδιά

Ο εκφοβισμός- θυματοποίηση (bullying) μαθητών από συμμαθητές τους αποτελεί μορφή βίας και επιθετικής συμπεριφοράς που εμφανίζεται κυρίως στο σχολείο με σοβαρές επιπτώσεις για τη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και τη διαδικασία της μάθησης. Ο εκφοβισμός μπορεί να πάρει διάφορες μορφές άμεσες ή έμμεσες, όπως αποκλεισμός από την ομάδα (κοινωνικός εκφοβισμός), διάδοση φημών (λεκτικός εκφοβισμός), χτυπήματα (σωματικός εκφοβισμός).

Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει διάλογος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ