Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Τελευταία προθεσμία για το ξήλωμα των νάϊλον Η δημοτική αρχή δίνει μια τελευταία ευκαιρία στους καταστηματάρχες

Η Δημοτική Αρχή Βόλου φέρεται αποφασισμένη να ξηλώσει τις νάιλον αυθαίρετες κατασκευές. Η συζήτηση των υποθέσεις που είχαν προσδιοριστεί για τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αναβλήθηκε και θα γίνει αυτοψία μεθαύριο Πέμπτη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι καταστηματάρχες συμμορφώθηκαν. Σε αντίθετη περίπτωση απειλούνται με ανάκληση της άδειας λειτουργίας. Αλλωστε το δίλημμα που θέτει η δημοτική αρχή, όπως έχει αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Μόσχος είναι « Νάϊλον ή άδεια…».

Η δημοτική αρχή δίνει μια τελευταία ευκαιρία στους καταστηματάρχες να αφαιρέσουν τις αυθαίρετες κατασκευές που καταλαμβάνουν δημόσιους χώρους.
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Βόλου, παραβρέθηκαν αρκετοί καταστηματάρχες που με τις νάιλον κατασκευές τους βάζουν εμπόδια στην προσπελασιμότητα της παραλίας ή των πεζοδρομίων.
Μάλιστα, ελάχιστοι επαγγελματίες από τους παραβρισκόμενους –όπως ισχυρίστηκαν- δεν γνώριζαν ότι έπρεπε να αφαιρεθούν τα νάιλον. Ο Νίκος Μόσχος –για κάθε περίπτωση που συζητούνταν - έδειχνε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν μάλιστα σήμερα το πρωί αποδεικνύοντας ότι στα περισσότερα καταστήματα δεν είχαν αφαιρεθεί οι αυθαίρετες νάιλον κατασκευές.
Τελικά και, μετά από αρκετή συζήτηση, αποφασίστηκε να δοθεί προθεσμία μέχρι την Πέμπτη για να τα αφαιρέσουν τις κατασκευές. Η Πολεοδομία θα κάνει νέα αυτοψία την Πέμπτη.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Μαγνησίας Απόστολος Αθανασός, ο οποίος ανέφερε ότι, στις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής θα περάσουν όλοι οι καταστηματάρχες, με αυθαίρετες κατασκευές, που πρέπει να τις ξηλώσουν, σε εφαρμογή της Κανονιστικής Απόφασης.

Κλείνει λόγω πολλών παραβάσεων


Την επιτροπή επίσης απασχόλησε η περίπτωση κέντρου στην οδό Μακρινίτσης, όπου βεβαιώθηκε παράβαση για ηχορύπανση. Η συνήγορος του καταστηματάρχη, τόνισε ότι επρόκειτο για γάμο που έγινε στο Δημαρχείο Βόλου και ακολούθησε απογευματινό γλέντι, ενώ η χρήση ενισχυτή έγινε για να μιλήσει το ζευγάρι στους προσκεκλημένους. Η συνήγορος τόνισε ότι η Αστυνομία πηγαίνει στο κατάστημα σχεδόν σε καθημερινή βάση για ελέγχους και η ιδιοκτήτρια σκοπεύει να κλείσει το κατάστημα, λόγω των καταγγελιών από περιοίκους, μέσα στον Μάρτιο, ζητώντας να εργαστεί για ένα μήνα, για να βγάλει τις οικονομικής εκκρεμότητες.
Τελικά το αίτημα δεν έγινε δεκτό. Η Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα την ανάκληση της άδειας, με τον Νίκο Μόσχο να τονίζει ότι το συγκεκριμένο κατάστημα έχει απασχολήσει ξανά την Επιτροπή.
Σε άλλη περίπτωση, καφενείο - ουζερί στην περιοχή του Π. Λιμεναρχείου διαπιστώθηκε ότι είχε μετατραπεί σε κέντρο διασκέδασης με πίστα, μουσικά όργανα, ενώ στον έλεγχο που έγινε βρέθηκε ένα τσουβάλι με 4000 γαρίφαλα! Ο συνήγορος προσκόμισε φωτογραφίες που αποδείκνυαν ότι δεν υπήρχε πίστα και τελικά, αφού υπογράφηκε υπεύθυνη δήλωση από την ιδιοκτήτρια ότι ήταν μεμονωμένο περιστατικό, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί ξανά ενισχυτής.
Τέλος, μετά από καταγγελία γειτόνισσας για τυροπιτάδικο στην περιοχή της Ν. Δημητριάδας ότι ψήνει, με αποτέλεσμα στο διαμέρισμα σου πρώτου ορόφου που μένει να την ενοχλούν οι οσμές, ο ιδιοκτήτης γνωστοποίησε ότι προτίθεται να αλλάξει κτίριο τον επόμενο μήνα γιατί και ο προηγούμενος από αυτόν αντιμετώπιζε τα ίδια προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ