Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Πυγμή μωρήηηηηη ! (το φετινό εθνικό τουριστικό μας σλόγκαν)

Φαντάζομαι εύκολα το φετινό καλοκαίρι, όπως το έχει σχεδιάσει το κυρίαρχο πολιτικό κατεστημένο, που με μαμή την αλλαγή, κοτσάροντας ένα «νέα» μπροστά από πολύσημες και πολυσήμαντες ιδέες, όπως η Δημοκρατία , από τη μεταπολίτευση των σταγονιδίων ως σήμερα, το καταφέρνει. Τώρα ξέρουμε. Η καλή η κότα γεννάει μαύρα αβγά. Οχι χρυσά.
Τα λιμάνια θα γεμίσουν κρουαζιερόπλοια με κροίσους επιβάτες, κάτι σαν το τηλεγκλαμουράτο «πλοίο της αγάπης» ένα πράμα, και μιλιούνια περίεργοι για το είδος των νεοελλήνων (π.χ. ο τζάμπας κι η μαμά του) θα ξεχύνονται στα σοκάκια της Αθήνας. Θαυμάζοντας την υπερανάπτυξη των σουβλακερί, το πολυεθνικό των ζαρζαβατικών, το βαθύ μελαγχολικό βλέμμα ναυτών και σερβιτόρων, καμαριέρων και τροχονόμων, θα γυρνάνε και θα γράφουν για την αναγωγή της μαζικής κατάθλιψης του Προμηθέα σε έπος. Μου τρώνε το συκώτι τα όρνια κι εγώ ψάλλω, η σύγχρονη εκδοχή του εωσφορικού μύθου. Σπανιότατη ευκαιρία να επισκέπτεσαι μια χώρα που η τρικομματική της κυβέρνηση πέτυχε να επιτάξει εις το άπειρον το χαμόγελο των νεοσκλάβων. Σκάσε και πλήρωνε...

Φαντάζομαι εύκολα τις εμβριθείς αναλύσεις για το σθένος ενός λαού που πεινάει, αλλά γίνεται εθελοντής της πατριωτικής επιβίωσης και διαπρύσιος κήρυκας του τίποτα, και επαιτεί με αξιοπρέπεια το φιλοδώρημα υπό τον όρο ότι θα φορολογείται ως υπερωρία. Η χώρα μου, φέτος ως το καλοκαίρι, θα έχει καταφέρει να πείσει όλη τη Δύση ότι άφησε τους Μήδους να διαβούνε, για να μάθει να ζει η Ευρώπη στην καρδιά του κήτους του κέρδους. Οι Ελληνες πολεμάνε το φασισμό γινόμενοι οικειοθελώς φασιστόδουλοι. Και τα καλοκαίρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μοντέρνα είναι η αλήθεια, ήτοι εργοτάξια, γραφεία, δημόσιες υπηρεσίες, καράβια, βάρκες, λεωφορεία, τρένα, λιβάδια, αγρούς και παραλίες, καταργούν την πάλη των τάξεων. Ο αρχιλιμενάρχης κόβει κάβους με την αρχοντιά του Μεγαλέξανδρου όταν έκοβε το γόρδιο δεσμό αλλά και την περήφανη ταπεινότητα του λιμενεργάτη. Τα ΜΑΤ γυρνάνε στους δρόμους με διαφημιστικά λεωφορειοτρενάκια και γκλομπς πολύχρωμα, κατά τη φίρμα των χορηγών τους. Λούνα παρκ η χώρα. Στο δωμάτιο - Παρθενών με τους παραμορφωτικούς καθρέφτες, βλέπεις πόρτες να πέφτουν μ' ένα βλέμμα βρούτσιας ηδονής και σε διαδραστική τέχνη, τα πεταμένα ντοσιέ να χορεύουν στο κάδρο.
Οι αποκλειστικές νοσοκόμες, τις καυτές νύχτες, χωρίς καμιά αμοιβή, θα φυλάνε τους παίκτες στο χρηματιστήριο, την ώρα που κοιμούνται, για να παράγουν χρήμα υπέρ πίστεως και πατρίδος. Εχουν προσαρμοστεί στην μετάταξή τους λόγω ελλείψεως αρρώστων. Η φετεινή Ελλάδα θα έχει καταφέρει με αιματηρή οικονομία την υπέρτατη θυσία. Ακόμη και για μια γρίπη, πόσω μάλλον για έναν καρκίνο ή μια αιμοκάθαρση, γίνονται ολυμπιονίκες του εθελοντικού θανάτου. Δεν καταδέχονται να νοσηλεύονται επιβαρύνοντας τον τόπο τους. Ψοφάνε τραγουδώντας παιάνες στα γαλλικά, ελεγείες στα αγγλικά και μανιάτικα μοιρολόγια στα στουρναρέικα.
Στα ειδικά προγράμματα ξεναγήσεων φέτος οι τουρίστες θα χορτάσουν χάπενινγκ. Πετάτε μπρόκολα στα πεινασμένα πλήθη! Πέντε ευρώ η συμμετοχή! Αλλού βλέπετε πυροτεχνήματα, καλοί μου τουρίστες. Εδώ θα σας ξεναγεί ο μαύρος άγγελος του θερισμού στα καμίνια της «Χαλυβουργίας»! Τρία ευρώ το αναμνηστικό έλασμα ή σωλήνας, μήκους πέντε πόντων. Δέκα έχει σε ειδική θήκη με ιδρώτα κρατημένο ατόφιο.
Ζωντανοί σάκκοι του μποξ, νέοι και νέες και σιτεμένες κυρίες θα παρατάσσονται στους προβλήτες όπως στις αμερικάνικες ταινίες οι Χαβανέζοι στο μαυρόασπρο πενήντα. Μέσα στο πακέτο, καμιά άλλη χώρα δεν προσφέρει μετανάστες ιθαγενείς μαζί με αλλοδαπούς στο υπερθέαμα «Ευρωκαιάδας , ήχος και φως!!!». Ζήστε το μύθο σας εδώ, με δωρεάν βασανισμό, χωρίς τύψεις, με λάθη και με πάθη. Η χώρα που κατάφερε τα ζόμπι να μιλούν και τα μωρά να πληρώνουν τη ΔΕΗ πριν βγουν από το σκοτάδι της μήτρας, σας περιμένει. Πυγμή μωρήηηηη!!! Κι ανεβαίνει η χώρα ως μετοχή... Με διαφάνεια. Η πιο διαφανής διαδικασία εδώ γεννιέται και νάτη πετιέται. Είναι ο αόρατος μισθός, ο Χάρος κληρωτός κι η ανεργία ποίηση... Δος μοι ιδιωτικόν μοχλόν ίνα ταν γαν κινήσω.

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ