Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Έγκριση προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ στο Δήμο Σκοπέλου


Συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου με θέματα την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Σκοπέλου, οικονομικού έτους 2013 και την έγκριση του ετήσιου προγράμματος δράσης έτους 2013. Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός, ύψους 7.467.000 ευρώ.
Ψηφίστηκε χθες το βράδυ ο προϋπολογισμός της Σκοπέλου, ύψους  7.467.000 ευρώ, ενώ κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής με το φετινό προϋπολογισμό είναι η κατασκευή βασικών έργων υποδομής, ύψους 1,8 εκ. ευρώ.
Σύμφωνα με το δήμαρχο της Σκοπέλου κ. Γιώργο Μιχελή, «από τα 7,5 περίπου εκ. ευρώ του προϋπολογισμού, τα 1,8 εκ. ευρώ αφορούν σε επενδύσεις που αναφέρονται αναλυτικά στο τεχνικό πρόγραμμα, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο πριν δύο εβδομάδες περίπου. Τα υπόλοιπα χρήματα του προϋπολογισμού αφορούν σε λειτουργικά έξοδα».

Στο συνολικό ποσό του 1,8 εκατομμυρίου ευρώ ανέρχεται το ύψος του προϋπολογισμού των επενδύσεων για την τρέχουσα χρονιά στο Δήμο Σκοπέλου. Το ύψος των προγραμματισμένων έργων ανέρχεται στο συνολικό ποσό του 1,8 εκατομμυρίου ευρώ, με τις δράσεις οι οποίες περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό να έχουν ως επί το πλείστον να κάνουν με την κατασκευή έργων βασικής υποδομής, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την υποδοχή των επισκεπτών τη νέα τουριστική περίοδο.
«Με τα χρήματα του προϋπολογισμού που αναφέρονται σε επενδύσεις, δηλαδή τα 1,8 εκ. ευρώ» επισήμανε ο κ. Μιχελής «στόχο έχουμε αρχικά την ολοκλήρωση δύο μεγάλων έργων. Σε πρώτη φάση μάς ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί ο δρόμος Τζιλαλή-Έλιος , προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, που έχει κατασκευαστεί κατά 50%. Εντός τριμήνου θα ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο κομμάτι που θα κοστίσει 1.000.000 ευρώ, ποσό που έχουμε εξασφαλίσει από το ΕΣΠΑ».
Κάπως έτσι θα αξιοποιηθεί το ένα εκατομμύριο από το 1,8 του προϋπολογισμού για επενδύσεις. Ίδιας προτεραιότητας είναι η πεζοδρόμηση της οδού-είσοδο της πόλης Σκοπέλου, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Το εν λόγω έργο έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται σε ένα, δύο το πολύ, μήνες να έχει ολοκληρωθεί, σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού.
Απομένουν 400.000 ευρώ περίπου, τα οποία και θα αξιοποιηθούν σε μικροέργα και μικροεπισκευές σε δημοτικά κτίρια.
Αξίζει να αναφερθεί πως στα παραπάνω χρήματα, τα οποία θα αξιοποιηθούν για επενδύσεις, δεν περιλαμβάνονται τα 3.000.000 ευρώ που περιμένει ο Δήμος Σκοπέλου να εγκριθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τα οποία προορίζονται για συγκεκριμένα έργα, όπως κατασκευή παιδικής χαράς στη Γλώσσα, δημιουργία χώρου αναψυχής και τουρισμού στη Γλώσσα, παρέμβαση στη Μονή Ταξιαρχών ώστε να είναι επισκέψιμη, πλακόστρωση ή/και ασφαλτόστρωση σε δρόμους, έργα ύδρευσης, κ.ά.
Σοφία Μαυραντζά

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Origin Dancers at Sea is a unique opportunity to share your Ballroom Dancing
enthusiasm on a memorable cruise.

Also visit my page: legal ecstasy; ,

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ