Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Ποντάρουν στην είσπραξη οφειλών 550.000 ευρώ o Δήμος Σκοπέλου

Ουσιαστικής σημασίας προτεραιότητα αποτελεί για τον Δήμο Σκοπέλου η διαδικασία είσπραξης οφειλών ύψους 550.000 ευρώ, προκειμένου να ενισχυθούν οι οικονομικοί δείκτες του 2013. Οι οφειλές προέρχονται κατά βάση από επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι δεν έχουν καταβάλει το τέλος χρήσης πλατειών και κοινόχρηστων χώρων στον Δήμο τα τελευταία χρόνια, ενώ το ποσό που έχει συσσωρευτεί, προβληματίζει ιδιαίτερα τους επικεφαλής. Σε εποχές κρίσης και διαρκούς συρρίκνωσης των κρατικών πόρων, οι επικεφαλής του νησιού θέτουν ως προτεραιότητα την είσπραξη των παραπάνω οφειλόμενων,  όπως υπογραμμίστηκε, εξάλλου, στη διάρκεια της προχθεσινής ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου.

             Τα θέματα της ημερησίας διάταξης ήταν ο προϋπολογισμός του 2013 που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από τους εννέα εκ των 11 παριστάμενων δημοτικών συμβούλων, καθώς και το ετήσιο πρόγραμμα δράσης του Δήμου Σκοπέλου, για το ίδιο έτος. Το ύψος του προϋπολογισμού ανέρχεται σε 7.800.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκατομμύρια αφορούν στο τεχνικό πρόγραμμα και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Στην τοποθέτησή του, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής έκανε λόγο για «έναν σφιχτό, λιτό και απολύτως ρεαλιστικό προϋπολογισμό, ο οποίος συντάχθηκε με βάση τα μέτρα και τους κυβερνητικούς περιορισμούς». Ο ίδιος αναφέρθηκε παράλληλα στο σκέλος των εσόδων, όπου έχει συνυπολογιστεί το 10% περίπου των χρημάτων που ευελπιστεί να εισπράξει ο Δήμος από τρίτους, καθώς επίσης και στο θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών, για την κάλυψη των οποίων έχει υποβληθεί αίτημα υπαγωγής στο ευεργετικό μέτρο της χρηματοδότησης από την πολιτεία, κατ’ αντιστοιχία με άλλους Δήμους ανά την Ελλάδα.
            Το πρόγραμμα δράσης είναι συνεπακόλουθο του προϋπολογισμού και προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου απέναντι στους πολίτες, σε συνάρτηση με την εκτέλεση του τεχνικού προγράμματος. Τα προβλεπόμενα βάση του ετήσιου προγράμματος δράσης του Δήμου «βρίσκονται σε απόλυτη συνάφεια με τον προϋπολογισμό που έχουμε καταρτίσει» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχελής, στην διάρκεια της προαναφερθείσας ειδικής συνεδρίασης.
            Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μανώλης Ραμαντάνης καταψήφισε από την πλευρά του τον προϋπολογισμό, επισημαίνοντας ότι «συνάδει με την αντιλαϊκή και αντιεργατική πολιτική που υιοθετείται». Πέραν αυτού, στην τοποθέτησή του, χαρακτήρισε «φτωχό και σαφώς μειωμένο σε σχέση με πέρυσι» τον προϋπολογισμό, για να προσθέσει ότι «η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται,  αποτυπώνεται μέσα από τους φτωχούς προϋπολογισμούς».
            ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Lowery’s latest campaign is against music-lyrics web sites, the web hubs that publish something from track
lyrics to guitar tabs.

my web page :: legal party pills

Ανώνυμος είπε...

May I just say what a comfort to uncover somebody who truly knows what they are talking about on the internet.
You definitely know how to bring an issue to light and make it important.
More people ought to look at this and understand
this side of your story. I was surprised you aren't more popular since you surely have the gift.


Also visit my page :: fast-actinglegal cocaine

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ