Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Να μειωθούν 30% οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑ... επισημαίνει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης

Παραφουσκωμένους λογαριασμούς καλούνται να πληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά στο δήμο μας, για ακόμη μια φορά, για το κοινωνικό αγαθό του νερού, επισημαίνει η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, με ανακοίνωσή της, ενώ ζητά από τη Δημοτική Αρχή να μειώσει κατά 30% τις τιμές.

Σύμφωνα με τη ΛΑΣ «η δημοτική αρχή Βόλου, επαληθεύει την κριτική που της έχει ασκηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ότι έχει στόχο να συνεχίσει να «πουλά» ακριβά κι αυτό το αγαθό, με άμεσο σκοπό, στα πλαίσια της πολιτικής της κυβέρνησης και της Ε.Ε., και την ιδιωτικοποίησή της ΔΕΥΑΜΒ. Καταρρίπτονται επίσης τα επικοινωνιακά της επιχειρήματα και οι ψευδείς προπαγανδιστικές κορώνες περί μείωσης της τιμής του νερού».

Όπως αναφέρει η παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας, η ΔΕΥΑΜΒ, αντί να χρεώσει τα νοικοκυριά με τις μετρήσεις τριμήνου, αύξησε την καταγραφή κατανάλωσης νερού, κάνοντας τις μετρήσεις για χρονικό διάστημα τετραμήνου (από το Σεπτέμβρη του 2012 έως το Γενάρη του 2013). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταγράφονται πολλά κυβικά μέτρα νερού, ανεβάζοντας τη τιμή τους με βάση την αύξουσα κλίμακα χρέωσης της ΔΕΥΑΜΒ. Για παράδειγμα, μια τετραμελής οικογένεια με κατανάλωση 60 – 70 κ.μ. το τρίμηνο και με κόστος περίπου 140 €, έχει τώρα με την καταχρηστική μέτρηση περίπου 90 κ.μ., περίπου 25% περισσότερο, εκτινάσσοντας την οικονομική υποχρέωση στη ΔΕΥΑΜΒ στα 200 €. «Με το τέχνασμα αυτό, οι όποιες μειώσεις είχαν ανακοινωθεί για το 2012 και το 2013,όχι μόνο δεν εφαρμόζονται, αλλά στην ουσία έχουμε αύξηση στην τιμολόγηση του νερού. Αυτή η παραπλανητική ενέργεια της ΔΕΥΑΜΒ αποτελεί απαράδεκτη, παράτυπη και καταχρηστική μεθόδευση, «ληστεία» του ιδρώτα των εργαζομένων της πόλης, που στενάζουν από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», τονίζει η παράταξη.

Η ΛΑΣ δηλώνει ότι απαιτεί από τη Δημοτική Αρχή «να αναλάβει τις ευθύνες της και να προχωρήσει σε αυτόματη μείωση των λογαριασμών τετραμήνου, τουλάχιστον κατά 30%, στο ταμείο της επιχείρησης, χωρίς να ταλαιπωρήσει τους «πελάτες» της και τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ με τη γραφειοκρατική ατομική «διόρθωση» των λογαριασμών».

Η ΛΑΣ, καλεί τους εργαζόμενους να ελέγξουν το λογαριασμό τους, να απευθυνθούν στη ΔΕΥΑΜΒ για τη διόρθωσή του και να απαιτήσουν, ακόμη, το δικαίωμά τους στο φθηνό και ποιοτικό νερό, την άμεση μείωση της τιμής του, βάζοντας απέναντί τους τη Δημοτική Αρχή που με τη λογική της ανταποδοτικότητας συνεχίζει να αντιμετωπίζει το νερό ως ακριβό εμπόρευμα. Τέλος, τους ζητά να σταματήσουν με τον αγώνα τους, με αποφάσεις των σωματείων τους και με τις λαϊκές επιτροπές, οποιαδήποτε ενέργεια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ ή τομέων της επιχείρησης.
ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

I'm amazed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that's equally educative and entertaining, and
without a doubt, you've hit the nail on the head.
The issue is something which not enough men and women are speaking intelligently
about. I'm very happy I found this during my hunt for something regarding this.


Here is my website - legal stimulants

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ